E: secretaris@stichtingtanker.nl
Stichting 't Anker | Nieuws
Nieuws

’T ANKER 2.0 OFFICIEEL HEROPEND

Op vrijdag 29 september jl. was het dan eindelijk zo ver. Al het werk van een grote groep vrijwilligers werd bekroond. Na het welkomstwoord van de voorzitter van Stichting ’t Anker; Huub Selen, het openingswoord van de voorzitter van JongNL Reuver-Offenbeek; Rob Boonen, was het de beurt aan Burgemeester Bob Vostermans. Hij opende het vernieuwde Anker door, geholpen door Saar en Noor de namen van de (vernieuwde) ruimtes bekend te maken. De ruimtes zijn genoemd naar buurtschappen en gebieden in Offenbeek. Achtereenvolgens werden ’t Huits, De Krómme Hook, De Pannesjop, De Benheuvel, De Keevent en ’t Brook.. Vervolgens werden de namen op de deuren onthuld en officieel geopend door de desbetreffende sponsor en één van de 6 gebruikers van het pand.

Op zaterdag werden de deur van het nieuwe Anker geopend en was het voor iedereen mogelijk het gebouw te bekijken, terwijl de gebruikers zich presenteerden in één van de zalen. De zaterdagavond was gereserveerd voor alle vrijwilligers die het afgelopen anderhalf jaar zoveel werk verzet hebben. Er werd teruggekeken op de werkzaamheden aan de hand van de vele foto’s die zijn gemaakt vanaf mei 2022, toen de eerste schop de grond in ging.

Het weekend werd op zondag afgesloten met het Jong Nederland Openingsspektakel. Voor de kinderen van 4 tot en met 11 jaar was er een spellencircuit en voor de 11-plussers een escaperoom. Al met al kunnen we terugkijken op een succesval weekend na een periode van hard werken. En nu kunnen Triolier, Ontmoeten in Offenbeek, de Schaakvereniging, de Schatrovers van BSO ’t Rovertje, De ontwikkelgroep Dolfijn van PSW en natuurlijk Jong Nederland Reuver-Offenbeek gaan genieten van dit prachtige gebouw.

 


 

SEPTEMBER 2023 DE OFFIËLE OPENING STAAT VOOR DE DEUR

Eind van deze maand is het zover, de officiële opening van ’t Anker. Vanaf 29 september staat er een vol programma voor de boeg. Een programma waar aandacht is voor onze vrijwilligers, die hun handen uit de mouwen hebben gestoken. Maar ook aandacht voor alle sponsors en fondsen, die ons (financieel) hebben gesteund. Verder is er voor alle kinds uit Reuver en Offenbeek een toffe activiteit, die georganiseerd word door JongNL Reuver-Offenbeek. Op de zaterdagmiddag is er een open dag, waar iedereen welkom is om ’t Anker te komen bezichtigen. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag 29 september
Officiële opening

Vrijdag 29 september 16:00-18:30 uur
Netwerkbijeenkomst voor sponsors, fondsen etc.

Zaterdag 30 september 13:30-16:30 uur
Open Dag – Iedereen is hier welkom.

Zaterdag 30 september 20:00 uur
Vrijwilligersavond

Zondag 1 oktober 13:00-17:00 uur
Het Grote JongNL-Anker Heropeningsspektakel

 

 


 

JULI 2023 WIJ GAAN NAAR DE OPLEVERING

Wij zijn ruim een jaar nà de start van de bouw. De aannemer is, op enkele kleine werkzaamheden na, gereed met het werk. Onze klussers hebben afgelopen maanden kneiterhard gewerkt, en met een mooi resultaat.  Het gevolg is dat wij op vrijdag 29 september de officiële opening gaan vieren van ons verbouwde Anker. Aansluitend aan deze opening zal er een netwerkbijeenkomst zijn voor alle bedrijven, organisaties en goede doelen fondsen.

Op zaterdag 30 september is er vanaf 13:30 uur een open dag, waar iedereen welkom is, ook u! De zaterdagavond staat in het teken van onze vrijwilligers. De mannen en vrouwen waar wij op hebben mogen bouwen afgelopen jaar. Samen gaan we vieren wat wij bereikt hebben.

Zondag 1 oktober is er in de middag een activiteit voor alle kids uit onze gemeenschap. JongNL Reuver-Offenbeek gaat dan voor deze doelgroep twee toffe activiteiten organiseren.

 AUGUSTUS 2022 DE EERSTE STEENLEGGING

Op donderdag 21 juli werd bij ’t Anker een heugelijk feit gevierd. Alhoewel de eerste schop al enige tijd geleden de grond in is gegaan was het nu tijd voor de eerste steenlegging. Na het openingswoord door de voorzitter van Stichting ’t Anker Huub Selen was het de beurt aan wethouder Anouk Huys om met hulp van aannemer Marc Schroen de eerste (buiten-)steen te leggen. Daarna gevolgd door Frans Bakhuys van de Koninklijk Nederlandse Heide Maatschappij (die het project ondersteunt)  en de vertegenwoordigers van de huidige en toekomstige gebruikers van het (ver)nieuw(d)e pand. Achtereenvolgens droegen vertegenwoordigers van Jong Nederland Reuver-Offenbeek, PSW, BSO ’t Rovertje, Ontmoeten in Offenbeek, Basisschool De Triolier en Schaakclub Reuver hun steentje bij aan deze steenlegging. Waarna de voorzitter van stichting ’t Anker de activiteit beëindigde door de laatste steen van deze serie in te metselen. De komende weken nemen de metselaars weer het werk over en zullen de buitenmuren afgemetseld en de dakplaten gelegd worden.

Een korte sfeerimpressie van dit moment:

 


 

Mei 2022 De verbouwing gaat van start !

Na ruim 4 jaar hard werken gaat de schop eindelijk in de grond. Medio mei start Bouwbedrijf Schroen uit Heythuysen met de verbouwing van ’t Anker, de ontmoetingsplek voor iedereen in Reuver en Offenbeek.

De KNHM Foundation verbond zich vanaf het eerste uur als partner aan ons plan. Op velen vlakken hebben wij gebruik mogen maken van hun kennis en advies. Afgelopen periode is er met name gekeken hoe deze plannen te bekostigen. Er is gezocht naar fondsen, sponsors en particuliere steun. Deze steun is er, waarmee voor ons des te meer duidelijk is geworden dat onze plannen kunnen en moeten doorgaan.

Bouwbedrijf Schroen zal binnenkort gaan starten met de bouw van de nieuwe zaal, aan de achterzijde van ’t Anker. Nadat deze fase is doorlopen zal het huidige gebouw gerenoveerd worden en een volledig nieuwe indeling gaan krijgen. De planning is dat begin 2023 de verbouwing zal worden afgerond en ’t Anker getransformeerd is tot een nieuw breed maatschappelijke voorziening, die de kern Offenbeek levendig zal houden.

 


 

(Ver)bouwplannen ’t Anker

In 1990 heeft JongNL Reuver-Offenbeek haar Anker uitgeworpen op de hoek Sint Annastraat – Industriestraat in Offenbeek. Na jarenlange huisvesting, samen met collega jeugdvereniging KMG, op diverse plekken aan de Keulseweg heeft wethouder Johanna van Dijk daar het destijds geweldige nieuwe gebouw voor ons geopend.

Inmiddels zijn we 30 jaar verder, en is het pand toe aan een grondige renovatie. JongNL Reuver-Offenbeek, een van de grootste jeugdverenigingen in de regio, kan de groepen lastig huisvesten. Voornaamste oorzaak zijn de beperkingen van het huidige gebouw door de indeling. Daarnaast ziet de eigenaar van het gebouw, Stichting ’t Anker, dat er in de dag-uren veel leegstand is. Daarom is twee jaar geleden door het bestuur van Stichting ’t Anker een onderzoek gestart. Waar is behoefte aan binnen de kern Offenbeek? En wat kan Stichting ‘t Anker daaraan toevoegen? Met name overdag zijn er naar onze mening veel mogelijkheden. Gevolg is dat we inmiddels een pilot hebben lopen met naschoolse opvang door Stichting ’t Rovertje. Maar er is meer!

• Uit onderzoek door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen blijkt dat er grote behoefte is voor activiteiten voor de “jongere (vitale) ouderen” in de kern Offenbeek. Wij kunnen zorgdragen voor de oplossing, en eenzaamheid onder deze doelgroep voorkomen.
• Door een slimme indeling van de oude zaal en de juiste uitbreiding in de nieuwbouw, gaan we mogelijkheden bieden voor bewegen en ontmoeten voor jong en oud.

Afgelopen jaar heeft het huidige stichtingsbestuur intensieve overleggen gevoerd met de Gemeente Beesel en de Provincie Limburg. Mede geadviseerd door de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) zijn de plannen verder uitgewerkt en is er een schitterend plan voor de verbouwing en uitbreiding van ’t Anker.
Het plan is om in de tweede helft van 2021 de schop in de grond te zetten om eerst te starten met de aanbouw van de nieuwe zaal. Dit zodat groepen en activiteiten zo lang mogelijk kunnen doorgaan. Zodra de nieuwe zaal gereed is, zal het huidige gebouw de opknapbeurt gaan krijgen. Wij hopen ergens in de loop van 2022 samen met de nieuwe gebruikers het pand te kunnen betrekken:
Same ónger ein daak!

Echter voordat het zover is zal de werkgroep sponsoring & subsidies ook nog aan de slag gaan. Zonder steun van de diverse partijen gaat dit plan niet lukken. Komende periode gaan jullie hier ongetwijfeld nog e.e.a. over horen. Volg ons op Facebook, Instagram en check ook onze site. Echter als je ons op de of andere manier wilt gaan steunen in dit project, schroom dan niet en stuur een mail naar: iksteun@stichtingtanker.nl .

 

 

Familie-certificaten

Zoals jij wellicht ook al weet hebben wij (ver)bouwplannen voor het Anker. Om deze plannen te steunen starten wij vanaf 1-1-2021 met de verkoop van zogenaamde familie-certificaten. Als eerste aan de vrijwilligers, commissie- en bestuursleden van Stichting ’t Anker en JongNL Reuver-Offenbeek. Deze groep gaan we stap voor stap verder uitbreiden. Met deze verkoop hopen wij jullie steun voor onze plannen te ontvangen. Jij denkt nu: “En hoe werken deze familiecertificaten?” Dat is in onderstaand schema te zien! Verder kan je via de volgende link ook het volledige reglement inzien: Reglement familie-certificaten. Heb je verder nog vragen omtrent deze certificaten? Stuur dan even een mail naar ikwilcertificaten@stichtingtanker.nl .


Klik op de bovenstaande afbeelding om deze te vergroten.

 

 


Inmiddels is het beleidsplan 2020-2022 van Stichting ’t Anker vastgesteld. Bijgaand vind u het beleidsplan, aangevuld met het financieel jaarverslag 2019 en de begroting 2020.

Bekijk het beleidsplan hier

 


 

Woensdag 24 juni jl heeft Stichting ’t Anker kennis gemaakt met de nieuwe burgermeester van de gemeente Beesel, de heer Bob Vostermans. Samen met een van onze huurders, JongNL Reuver-Offenbeek, is er gekeken naar de activiteiten die JongNL Reuver-Offenbeek verzorgt voor de gemeenschap in de kernen Reuver en Offenbeek. Ook is er gesproken over toekomstvisie van Stichting ’t Anker. Een zeer verfrissend gesprek op deze warme dag! Wij wensen de heer Bob Vostermans een mooie tijd toe als burgermeester van de gemeente Beesel.

 


 

Beste bezoeker, wij heten je van harte welkom op onze site. Bij deze nemen wij je mee in een rondleiding door ons gebouw.

Website door Ruud Smeets